Art públic
Aquí podeu veure les meves obres que són en espais públics. Les fotos es poden ampliar.
Guitarra eclèctica
Es tracta de la segona guitarra realitzada per l’artista. El títol fa referència a la diversistat de materials amb què està feta: ferro, bronze, llautó i coure. Té unes dimensions de 114×74×32 cm. És de l’any 2015 i es va instal·lar el 2024 a la seu d’AMAM (Associació de Música i Art de Mollet), al Centre Cívic de Can Pantiquet.
Placa dels 25 anys de l’Institut Gallecs
El 30 de juny del 2022 es va inaugurar la placa commemorativa dels 25 anys de l’Institut Gallecs de Mollet del Vallès (Barcelona). A més del rètol que informa de l’aconteixement, retallat en una planxa de ferro i amb un rerefons d’inox amb efecte mirall, l’obra conté un conjunt de siluetes d’edificis emblemàtics de la ciutat i un arbre fet de filferro d’acer inoxidable que representa el logotip de l’institut. La inauguració va reunir els tres directors que havia tingut el centre fins aleshores (Josep Cot, Rosa Riba i Flora Vázquez), a més de professors i representants polítics de la ciutat i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
Crist de la misericòrdia
És una escultura feta de ferro i acer inoxidable i situada a l’església de Santa Rosa de Mollet del Vallès (Barcelona). La creu fa 3,70 m d’alçada, i va instal·lada a l’esquerra de l’altar principal, sobre un peu fet de ferro i pedres que representa la muntanya del Calvari. Per a la figura de Jesús, de 1,80 m d’alçada, va fer de model Albert Mira, nebot de l’artista. L’escultor Lluís Pérez Quiroga (Lupequi) va col·laborar en l’elaboració d'aquesta escultura. Es va inaugurar el 3 de setembre de 2017, coincidint amb el comiat de mossèn Miquel Planas, que es traslladava a Terrassa.
A la llibertat de Catalunya
És un monument a Lluís Companys fet completament de ferro, d’un pes total de 2.600 kg. Simbolitza Catalunya, el país pel qual va ser afusellat el president de la Generalitat. Dintre del mapa de Catalunya hi ha un baix relleu de Lluís Companys, i també hi ha indicats el lloc on va néixer i el lloc on el van afusellar. També s’indiquen en una placa els principis ideològics del president. Està situat a la plaça de la Sardana de Martorelles (Barcelona), i està pensat per ser un lloc de trobada i per servir d’escenari pels parlaments i l’ofrena floral de l’acte institucional de la Diada de l’Onze de Setembre. L’escultor Lluís Pérez Quiroga (Lupequi) va col·laborar en l’elaboració d’aquesta escultura. Es va inaugurar el 12 de maig de 2017. Fa 217×290×153 cm.
La roda del coneixement
Obra feta amb retalls de ferralla de ferro, situada sobre un pedestal també de ferro. La roda fa 125 cm de diàmetre x 200 cm d’alçada x 72 cm de fons. Simbolitza l’aprenentatge i l’adquisició de la maduresa intel·lectual. Està situada a l’Institut Alba del Vallès, de Sant Fost de Campsentelles (Barcelona). Es va inaugurar el setembre de l’any 2014.
Monument del 30è aniversari de Ràdio Mollet
Obra feta amb ferro i llautó reciclats, amb una mesura de 130 cm x 46 cm x 153 cm i que representa les ones de la ràdio. És als estudis de Ràdio Mollet del Vallès, al Centre de Serveis El Lledoner de Mollet del Vallès (Barcelona), i es va inaugurar el 4 de febrer de 2011, amb motiu del 30è aniversari de Ràdio Mollet del Vallès.
El salut
És un conjunt escultòric format per dues obres separades de tal manera que una es veu dins de l’altra. Està feta íntegrament amb ferro i acabada amb betum de Judea i oxidada, amb unes dimensions de 280 cm x 285 cm x 100 cm i 187 cm x 86 cm x 80 cm. Va presidir l’acte que va representar l’inici de la celebració de la primera Nit de la Cultura a L’Ateneu de Sant Fost de Campsentelles, el 9 d’abril de 2011, en què es van lliurar els premis L’Ateneu biblioteca, L’Ateneu participació i L’Ateneu promoció. Els guardonats van rebre una maqueta de l’escultura. L’obra es troba al vestíbul de l’Auditori de L’Ateneu de Sant Fost de Campsentelles (Barcelona).
Horte sospirant
Escultura feta en una placa gruixuda de ferro, en què l’acabat és un patinat amb betum de Judea, amb una mesura de 133 cm x 55 cm x 40 cm i que fa referència al diminutiu del nom de la model, que es diu Hortensia. Situat al vestíbul del Centre Cívic Joana Barcala de Mollet del Vallès (Barcelona), es va inaugurar l’any 2010, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona. Està a sobre d'un pedestal realitzat amb ferralla de ferro.
Ell i ella
Obra realitzada amb ferro i acabada amb betum de Judea, de 110 cm x 60 cm x 50 cm en què les siluetes estan retallades en la placa de ferro i representen a un home i una dona formant parella. Presideix el Centre Cultural El Socós de Jérica (Castelló). Es va inaugurar l’any 2008.
Monument a Pau Casals
Escultura feta amb barra de ferro quadrada massissa de 30 x 30 mm, forjada en fred i soldada, patinada amb imprimació i acabada amb pintura de forja negra, de mides de 400 cm x 100 cm x 130 cm. Reprodueix la silueta de Pau Casals assegut i tocant el violoncel. Es troba sobre un peu de formigó al parc de Pau Casals de Mollet del Vallès (Barcelona). Es va inaugurar l’octubre de 2005, durant la XXIV Trobada de Bandes de Catalunya, en què van assistir 30 bandes de música de Catalunya amb un total de prop de 500 músics.
Mural del 25è aniversari de l'escola Simeó Rabasa
Obra realitzada en diferents metalls (acer inoxidable, coure, ferro i llautó), de 160 cm x 70 cm x 20 cm, en què apareixen: unes piràmides que representen l’escola; l’oreneta que representa l’associació de pares i mares (que té una oreneta com a logotip); les muntanyes, que són les de Martorelles, i el sol que surt per a tothom, que representa que és una escola pública. Està situat al vestíbul de l'escola Simeó Rabasa de Martorelles (Barcelona). Es va inaugurar l’any 2000 per celebrar el 25è aniversari de l’escola.
Monument del 25è aniversari de l'escola Joan Salvat-Papasseit
Obra feta amb acer corten i llautó sobre un peu de formigó, amb unes mesures de 200 cm x 100 cm x 60 cm, i que representa un poema visual de Joan Salvat-Papasseit que homenatja Thomas Edison per haver inventat la bombeta. Està ubicat al pati de l'escola Joan Salvat-Papasseit de Mollet del Vallès (Barcelona), i es va inaugurar l’any 2000, amb motiu del 25è aniversari de l’escola.
Monument de l'institut Gallecs
Obra feta amb acer corten retallat amb plasma, de 140 cm x 140 cm x 10 cm. Està situat al pati de l'institut Gallecs de Mollet del Vallès (Barcelona). Es va inaugurar l’any 1998.
Mural de l'escola Les Pruneres
És un trencadís de rajoles sobre una paret de 450 cm x 200 cm i que reprodueix les pruneres que hi havia abans que es construís l’escola en aquells terrenys. Situat en una paret del pati de l'escola Les Pruneres de Martorelles (Barcelona), es va inaugurar l’any 1998.
La guitarra
Escultura realitzada amb ferro i acabada amb pintura verda martelé, de 170 cm x 80 cm x 20 cm. Es troba a l’Escola Municipal de Música de Mollet del Vallès (Barcelona), a l’edifici de Can Mulà, i es va inaugurar l’any 1996 amb la celebració del 5è aniversari de l’Escola Municipal de Música de Mollet del Vallès.
Monument a la pau a Bòsnia
Fet amb acer corten sobre pedestal de formigó, de 150 cm x 100 cm x 60 cm. Representa un colom amb una branca d’olivera sobre un canó destruït, i simbolitza la pau que triomfa sobre la guerra. Està situat al parc de can Sunyer de Martorelles (Barcelona), i es va inaugurar l’any 1996, per commemorar la pau a Bòsnia.
Monument a la dona treballadora
Fet amb llautó tallat, mecanitzat i soldat, de 60 cm x 40 cm x 40 cm. Representa una dona regant el camp. Estava ubicat a la bassa de la masia de Carrencà de Martorelles (Barcelona) i es va inaugurar l’any 1996.
La font del saber
Escultura feta amb ferro retallat, mecanitzat, soldat, pintat amb imprimació i acabat amb pintura de forja negra, de 200 cm x 60 cm x 100 cm i que representa a mida real un nen que està bevent d’una font que brolla d’un llibre que simbolitza l’ensenyament de l’escola. Està situat a l’exterior de l’entrada de l'escola Simeó Rabasa de Martorelles (Barcelona). Es va inaugurar l’any 1996.
Au Fènix (o Pterodàctil)
Obra feta amb ferro, soldant peces de ferralla sense mecanitzar, situada sobre un pedestal fet amb el rebuig del punxonat de matrius procedents de la indústria metal·lúrgica de Martorelles amb unes mides de 200 cm x 80 cm x 65 cm i que conté una dedicatòria que diu “Als que estimen la cultura”. Estava ubicada a la Biblioteca Municipal Lolita Milà de Martorelles (Barcelona), i es va inaugurar l’any 1995.